het zou leuk zijn als gij alles in een keer kon vinden op het wereld wijde web, helaas is dit maar zelden het geval. daarom zijn er zoekmachines ontwikkeld. handige sites op het internet die het zoeken uit handen nemen. deze zoekmachines zijn er in alle soorten en maten. dus welke nu te gebruiken? daar komen wij aan te pas. speciaal voor gij als zoeker hebben wij een selectie gemaakt van alle zoekmachines op het wereld wijde web en die in een top drie geplaatst zodat gij meteen kunt zien welke zoekmachine waarschijnlijk het beste en snelste de juiste zoekresultaten geeft. maar dan bent gij er nog niet. want zonder de juiste zoekopdracht geeft een zoekmachine zelden de gewenste zoekresultaten. ook op dit vlak helpt zoektengijzultvinden de zoeker op weg door het geven van de 'regels' voor het juist ingeven van de zoekopdrachten. en zoektengijzultvinden zou zoektengijzultvinden niet zijn als we er niet een top drie van hadden gemaakt.

1. gebruik meerdere woorden. als gij iets zoekt wat alleen in meerdere woorden te omschrijven is, dan verlangt een zoekmachine dat gij gebruik maakt van zogenaamde booleaanse operatoren. (met, zonder, + , -) meestal kunt gij deze tekens combineren, en op die manier de zoekopdracht iets meer te verfijnen zodat er bij de resultaten niet zoveel "rotzooi" tussen staat. voorbeeld: gij zoekt een pagina over de sms functie op een mobiele telefoon, waar telefoon maatschappij a niet in voor komt maar maatschappij b wel. dan zou de zoekopdracht er zo uit zien; sms -a +b.

2. kijk verder dan alleen het eerst gevonden resultaat bovenaan de lijst. dit is vooral van belang als gij iets zoekt dat niet echt concreet te omschrijven valt, zoals bijvoorbeeld een vakantie bestemming. het is aan te raden om dan eerst globaal te zoeken naar de bestemming en dan tussen de resultaten te gaan spitten naar vakantie.

3. let op wat gij intypt. een zoekmachine is net een computer, een lettertje verkeerd ingetypt en hij doet heel wat anders dan de bedoeling is. daarbij is de spelling ook heel belangrijk, hoofd- en kleine letters, meervoud en enkelvoud, tegenwoordige tijd en verleden tijd. al deze dingen vervormen een woord terwijl de betekenis hetzelfde blijft, maar waardoor een zoekmachine flink in de war kan raken.

als gij deze punten volgt, dan vind gij veel eerder wat gij zoekt... voor meer achtergrondinformatie over zoeken kunt gij kijken op zoek.pagina.nl, zoekprof of voelspriet.

zoektips contact adverteren disclaimer home

© 2002-2020 zoektengijzultvinden.nl is een vteb creatives productie